Communicatieadviseur Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven (0,8-1 fte)

Position
 
Non academic staff (supporting staff)
 
Irène Curie Fellowship
 
No
 
Service(s)
 
Communication Expertise Center
 
FTE
 
0,8
 
Date off
 
09/07/2023
 
Reference number
 
V89.6693

Job description

De uitdaging

Word je enthousiast van het mobiliseren van een grote alumni community? Houd je ervan om veel mensen te verbinden? Heb je innovatieve communicatie ideeën om alumni te binden aan de Technische Universiteit Eindhoven en hen zo te helpen op hun engineering journey?

Er is een functie van 0,8 - 1,0 FTE beschikbaar als Communicatieadviseur binnen het bureau Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven van het Communicatie Expertise Centrum.

Als communicatieadviseur zorg je voor binding en activering van afgestudeerde studenten. Dit is het sluitstuk van de reis die zij hebben gehad als student aan de TU Eindhoven maar nog niet het einde van de relatie. Wij hebben alumni ook na vertrek van de campus nog veel te bieden. We bouwen hiervoor aan een actief netwerk van alumni, in binnen- en buitenland, via mailings, social media, evenementen en bijeenkomsten gericht op verschillende vormen van verbinding van alumni met de TU/e.

In jouw rol binnen dit team stel je communicatiebeleid voor deze doelgroep op en draag je zorg voor de uitvoering zodat alumni en donateurs ons kennen, met ons in contact willen komen en weten hoe ze dit kunnen doen. Je doet dit in samenspraak met de andere collega’s die werken aan de student journey zodat het verhaal eenduidig en samenhangend blijft. Je zorgt voor een positieve en waardevolle communicatie-ervaring zodat ze graag verbonden blijven aan de TU/e. Je stelt een communicatiestrategie op in afstemming met je collega’s en zorgt voor de uitvoering hiervan. Je maakt deel uit van het team dat zich bezighoudt met alumni relatie-ontwikkeling, communicatie en (gift)administratie.

Kortom:

  • Je bent verantwoordelijk voor de centrale communicatiestrategie richting afgestudeerde studenten in lijn met de algemene communicatiestrategie.
  • Je adviseert, informeert en ondersteunt het team Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven op het gebied van communicatie- en marketingvraagstukken
  • Je stelt marketing/communicatie èn (online-)mediaplannen op en je bent verantwoordelijk voor de uitvoering
  • Je initieert en organiseert alumni-evenementen, reünies of lezingen inclusief alle bijbehorende voorbereidingen samen met de collega’s
  • Je werkt mee aan fondsenwervingscampagnes inclusief crowdfundacties
  • Je ontwikkelt content om specifieke doelgroepen te bereiken, raken en bewegen
  • Je betrekt alumni via online/sociale media op basis van een communicatieplan
  • Je coördineert, draagt bij aan en bent eindredacteur van de websites en het jaarverslag
  • Je communiceert met alumni over het actueel houden van hun gegevens
  • Je evalueert de marketing- en communicatie activiteiten met behulp van data en stuurt op de kpi’s die samen met het team zijn vastgesteld.
  • Je doet gevraagd en ongevraagd voorstellen voor verbetering van de alumnus-ervaring met de TU/e.

Over de TU/e

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is een internationaal vooraanstaande technische universiteit gespecialiseerd in Engineering Science & Technology. De TU/e-organisatie omvat 9 faculteiten en 10 diensten die het primaire proces van onderwijs en onderzoek ondersteunen. Met kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek zorgt de TU/e voor vooruitgang van technische wetenschappen en de ontwikkeling van technologische innovaties. Zo draagt de TU/e bij aan de groei van welvaart en welzijn in de Brainportregio en daarbuiten. Binnen de TU/e draait het om mensen. Op de campus wonen, werken en recreëren zo’n 13.000 studenten en 3.500 medewerkers.

Over het Bureau voor Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven

Het bureau voor Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven, onderdeel van het Communicatie Expertise Centrum, heeft als doel om de relaties met alumni te versterken in de breedste zin van het woord. Het bureau ontwikkelt, faciliteert en onderhoudt contacten met alumni. Dit varieert van mailings tot en met afspraken en bijeenkomsten, waarbij we veelal de samenwerking opzoeken met andere afdelingen en faculteiten, met als doel een levendige en bloeiende community op te bouwen waarin alumni de weg naar de TU/e èn elkaar kennen.

Job requirements

Wie ben jij:

Je bent een pro-actieve collega, een zelfstarter met uitstekende communicatievaardigheden in Nederlands en Engels in woord en geschrift. Je bent iemand die het leuk vindt om zijn of haar eigen baan vorm te geven en te pionieren met innovatieve communicatieve voorstellen om betrokkenheid met alumni vorm te geven. Omdat je werkt voor de Technische Universiteit Eindhoven heb je affiniteit met technologie en innovatie.

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau, bij voorkeur op het gebied van marketing en/of communicatie, en beschikt over relevante werkervaring
  • Je hebt kennis van en ervaring met online media
  • Je bent een teamspeler en gericht op samenwerking
  • Je bent een aanpakker en hands-on
  • Je bent creatief en redactioneel sterk
  • Je communiceert effectief in zowel vloeiend Engels als Nederlands, mondeling en schriftelijk
  • Je kunt zelfstandig en projectmatig werken
  • Je bent klantgericht en representatief
  • Je bent een proactief en enthousiast persoon, die bereid is om initiatief te nemen. Je voelt je op je gemak in een internationale omgeving en weet prioriteiten te stellen onder druk
  • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en veranderingen en denkt mee over verdere professionalisering van ons bureau
  • Je volgt in- en externe ontwikkelingen op communicatievakgebied en zorgt indien relevant voor toepassing in het communicatiebeleid voor alumni.

Conditions of employment

Een boeiende positie binnen een internationale en tegelijkertijd persoonlijke universiteit. Je zit midden tussen de studenten, op een groene campus op loopafstand van het centraal station. Naast mooie architectuur, vind je er gevarieerde werkplekken en uitstekende sportfaciliteiten. Het gaat om een aanstelling voor de duur van één jaar.
Bij gebleken geschiktheid wordt de aanstelling omgezet in een vaste aanstelling.

Daarnaast bieden we jou:

  • Een maandsalaris van minimaal €2.960,- tot maximaal €4.670,- bij een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten).  
  • Naast vakantiegeld, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een gunstige regeling voor extra verlofdagen of een sabbatical.
  • Een keuzemodel voor extra secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Werktijden in overleg voor een optimale werk-privé balans.
  • Ruimte voor jouw talent met doorgroeikansen en uitstekende ontwikkelmogelijkheden, zoals mentoring, workshops en coaching.
  • Deels betaald ouderschapsverlof en een vergoeding voor reiskosten woon-werkverkeer, thuiswerken en internet.
  • Een ruime werkgeversbijdrage aan de gunstige ABP-pensioenregeling.

Hier ontdek je nog meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. Bouw verder aan je carrière bij de TU/e!

Information and application

Over de TU/e

De TU/e is een internationaal vooraanstaande universiteit die ingenieurs van de toekomst opleidt en de grenzen van wetenschap en technologie verlegt voor een betere wereld. Op de levendige en inspirerende campus werkt en studeert een internationale community van ruim 6.000 medewerkers en meer dan 13.000 studenten.

Meer informatie

Herken jij jezelf in dit profiel en wil je meer informatie over de functie?
Neem dan contact op met de vacaturehouder: Edith Snelders, teamleider Alumnirelaties en Universiteitsfonds Eindhoven, e.w.m.snelders[at]tue.nl of telefonisch +31 40 247 4142.

Voor vragen over het sollicitatieproces of de arbeidsvoorwaarden, neem contact op met Suzan Rondeel, HR adviseur, s.rondeel[at]tue.nl of telefonisch +31 40 247 5564.

Nieuwsgierig geworden? Op www.tue.nl/jobs vind je meer over werken bij de TU/e.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd? Via de solliciteer-knop ontvangen we graag je CV en brief met motivatie en omschrijving van je kwalificaties.

De screening van kandidaten begint zodra de sollicitaties zijn ontvangen en gaat door totdat de vacature is ingevuld. Indien van toepassing, krijgen interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang op externe kandidaten.

We kijken uit naar je sollicitatie!

No comments:

Post a Comment

Search This Blog

37 Job opportunities in Information Technology at Stanford University in United States

37 Job opportunities in Information Technology at Stanford University in United States