Mattecoach på nätet - digital läxhjälp i matematik


Letar du efter ett extrajobb och vill inspirera andra att studera på Chalmers?

Chalmers arbetar tillsammans med LiU och KTH med verksamheten Mattecoach på nätet där lärar- och ingenjörsstudenter hjälper grundskole- och gymnasieelever med matematik via nätet. Sedan starten har LiU, KTH och Chalmers hjälpt närmare 60 000 elever! Till hösten 2023 vill vi rekrytera ca 15 nya mattecoacher. Vill du vara med?

Du utvecklar din pedagogiska förmåga, får hjälpa elever med matematik, använda IT i en verklig undervisningssituation - och får betalt!

Information om avdelningen
Kommunikationsavdelningen arbetar strategiskt och operativt med Chalmers varumärke, skapar nationellt och internationellt genomslag för nya forskningsrön, stödjer studentrekryteringen med kommunikations- och marknadsaktiviteter samt stödjer samverkan med samhälle och näringsliv, där skolsamverkan är en viktig del. Avdelningen ansvarar för planering och genomförande av olika skolaktiviteter, effektiv kommunikation till medarbetare, studenter och alumner. Avdelningen består av fem enheter varav Student- och alumnrelationer är en.

Information om tjänsten
Kl. 17-20, måndag-torsdag sitter två studenter på matematiska vetenskaper på Chalmers med var sin dator och ritplatta och handleder elever som kommer in via webbsidan (www.mattecoach.se). Motsvarande verksamhet pågår på KTH och LiU. Vi får normalt mellan 20 och 40 samtal per kväll, och hjälper för närvarande 500 - 1000 elever per månad. Eleven som loggar in kan ha en konkret uppgift i en matteläxa eller ett helt område som man inte förstått. (ekvationer, bråk, etc). Du arbetar som coach ca en gång i veckan/varannan vecka och får betalt 130:-/h x 3,5h per kväll. Du bokar själv in de tider du kan arbeta i en webbkalender, men har tillsammans med övriga coacher ansvar för att vi fyller våra pass.

Kvalifikationer
Vi söker dig som läser, eller har avslutat, en utbildning på Chalmers. Som mattecoach ska du ha klarat av de inledande kurserna i matematik samt vara beredd att svara på frågor från mellanstadiet i grundskolan upp till gymnasiets kurs 5. För att bli mattecoach kommer du också att genomgå en coachutbildning som bl. a innehåller: Hur handleder vi till förståelse? Hur använder vi olika funktioner i det system vi jobbar i? Praktisk träning vid dator varvat med teorier om nätcoachning, följt av en avslutande fördjupningsuppgift. Utbildningen kommer ges i september.

Anställningsform
Studentmedarbetaranställning (fast månadslön) eller intermittent anställning (anställd på timmar) enligt överenskommelse.
Omfattning varierar mellan ca 6-15 timmar/månad.
Timersättning 130 kr/timma.
Anställningen är tidsbegränsad och påbörjas tidigast 4 september 2023 och avslutas senast 31 maj 2024, enligt överenskommelse.

Ansökan:
Du söker anställningen via Chalmers rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök" i annonsen. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är Chalmers tillhanda senast sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev

Sista ansökningsdag: 2023-08-27

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta

Dorotea Blank,Chalmers skolsamerkan
dorotea.blank@chalmers.se 0767929555

Vi ser fram emot din ansökan och att lära känna dig!

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***
 


Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom sex styrkeområden; Energi, Hälsa och teknik, Informations- och kommunikationsteknik, Materialvetenskap, Produktion och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!


URL to this page
https://www.chalmers.se/en/about-chalmers/work-with-us/vacancies/?rmpage=job&rmjob=11885&rmlang=UK

No comments:

Post a Comment

Search This Blog

118 PhD, Postdoc and Academic Positions at Eindhoven University in Netherlands

118 PhD, Postdoc and Academic Positions at Eindhoven University in Netherlands